Tip de Bruin Studio trouwpak

CREATIONS BY MANON

Manon Marbus is fotograaf. Zij heeft zich gespecialiseerd in het vastleggen van  “mijlpalen in het leven”. Zoals bijvoorbeeld bruiloften.  Daarbij let zij met name op de details van de dag. Want mede daardoor  creëert zij een herinnering aan alle emoties van zo’n bijzonder moment. Zij vroeg Tip de Bruin Studio  mee te werken aan een fotoshoot op het strand. Het resultaat van die samenwerking kun je zien als je op de foto hiernaast klikt. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een goede fotograaf…

Manon Marbus, Creations by Manon

XACUS OVERHEMDEN OP DE PITTI UOMO

Twee keer per jaar is er in Florence een grote beurs. De Pitti. Alles en iedereen die iets te maken heeft met herenmode is daar dan. Om zijn product te promoten, te verkopen. Of om inspiratie op te doen, in te kopen. Wij gunnen je hiernaast een kijkje in de stand van Xacus.

Alberto Xoccata begon in 1956 in Veneto met behulp van 10 meester-hemdenmakers uit deze streek Xacus. In de jaren 70 van de vorige eeuw veranderde het bedrijf van een ambachtelijke hemdenmakerij in één van de snelst groeiende modebedrijven van de regio. Toen 10 jaar later Alberto’s twee zonen Giorgio en Paolo in het bedrijf kwamen was Xacus klaar voor internationale expansie.

Bij Tip de Bruin Studio vind je nette overhemden voor onder een pak. Zoals het Xacus Travel Shirt, dat niet kreukt. En mooie strakke stretch overhemden, die je ook heel goed op een spijkerbroek kunt dragen. En je kunt bij ons terecht voor een op maat gemaakt overhemd van Xacus My Concept.

HOE STRIK JE ZELF EEN VLINDERDAS?

Met de feestdagen voor de deur wordt het tijd om je smoking weer eens uit de kast te halen en te kijken of alles nog compleet is en goed past. Is je hemd nog toonbaar, moeten je lakschoenen gepoetst en, kun jij je vlinderdas nog vinden? Misschien is het ook tijd om eens kritisch te kijken naar dit toch wel onderschatte onderdeel van je smoking outfit. Want hoewel je waarschijnlijk een voorgestrikte vlinderdas hebt is het natuurlijk het allermooist als je zelf je dasje strikt. En heus, je kunt het verschil zien.

We kunnen hier natuurlijk aan de hand van een schema uitleggen hoe dat moet, zelf je das strikken. Maar het leek ons gemakkelijker om een filmpje te maken. Dus leg je telefoon voor de spiegel en doe wat je in het filmpje ziet. Na een minuut of tien oefenen zou jij probleemloos je dasje moeten kunnen strikken. Mocht het onverhoopt toch niet lukken? Kom dan langs in de Studio, dan kun je het daar van ons leren.

Succes!