Sinds 1953 is Tip de Bruin gevestigd op de Nieuwendijk in Amsterdam. In meer dan 60 jaar is wat ooit begon als een boutique in herenmode uitgegroeid tot een instituut in de stad en ver daarbuiten. Met nu 4 winkels naast elkaar die allemaal hun eigen sfeer en kledingstijl herbergen kun je bij ons terecht voor iets moois voor iedere denkbare gelegenheid.

Tip de Bruin, oprichter en naamgever van de winkel, was een visionair. Al snel verkocht hij in zijn winkel internationaal bekende merken. Iets wat in die tijd nieuw en bijzonder was. In de jaren 60 legde hij zich toe op de verkoop van artiestenkleding, die vaak in opdracht speciaal voor de winkel gemaakt werd. Er was zelfs een aparte pasruimte in de winkel waar bandjes op een podium tegenover een spiegelwand konden staan. Tip bediende dan zelf de gekleurde verlichting zodat ze konden zien hoe de aan te schaffen glitterjasjes er tijdens een optreden uit zouden zien. Bekende Nederlandse en buitenlandse artiesten bezochten de winkel regelmatig.

Tegen het einde van de vorige eeuw groeide Tip de Bruin uit tot de trouwkledingspecialist van Nederland. Als aanstaande bruidegom moest je zeker op de Nieuwendijk langs geweest zijn om je daar te laten aankleden. Met de hele familie bij Tip een trouwpak uitzoeken werd welhaast een standaardonderdeel van de voorbereiding op de bruiloft.

Na de eeuwwisseling werd Tip de Bruin “streetwise”. Veel mensen kennen ons nu van de jeans, sneakers, tops en vooral jassen. Toch is al die tijd ook de liefde voor het oude vak blijven bestaan.

Dat heeft er toe geleid dat halverwege 2016 op de eerste verdieping van de grootste van 4 winkels Tip de Bruin Studio is geopend. De plek waar jij het ultieme pak kunt laten maken voor een speciale gelegenheid. Maak via deze website een afspraak en laat ons alvast zien wat jij mooi vindt door plaatjes mee te sturen of ons uit te nodigen op jouw Pinterest board. Onze stylisten gaan vervolgens voor je aan de slag. Eenmaal in de Studio krijg je een persoonlijk advies in een prettige en inspirerende omgeving. Natuurlijk denken we daarbij ook mee over de accessoires. Zo hebben wij een ruim aanbod aan overhemden, stopdassen, schoenen in 24 kleuren en bijzondere vintage manchetknopen. Vanzelfsprekend kun je bij ons ook nog steeds terecht voor een bijzonder pak uit de collectie van één van de toonaangevende internationale merken die we hebben hangen.

Kortom, je bent van harte welkom in onze nieuwe Tip de bruin Studio.